Retro = hip, retro = hot!

Door Chiel340 op dinsdag 23 juli 2013 16:22 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.859

Ja dames en heren, retro is weer hip, retro is weer hot!

Steeds meer tweakers hier gaan weer terug naar hun roots, naar hun eerste PC ervaring. Alleen de grote vraag is; wanneer is iets retro? Uit welk jaar mag je iets oud, retro of modern noemen?

In mijn beleving valt onder retro dat gene waar je zelf een goed gevoel bij hebt. In mijn geval begint het in het jaar 1997 en eindigt ongeveer in het jaar 2001. Ooit ben ik begonnen met een Pentium 233MMX deze werd langzaam aan uitgebouwd met een Voodoo 2 kaart en een Soudblaster AWE32. 64 MB aan ram was normaal en Windows 98(SE) was "het" besturingssysteem, als je achterliep had je nog Windows 95... NT? Dat kende men alleen in bedrijven...

En toen kwam mijn tweede PC een Athlon K7 classic op 550 Mhz, de Voodoo 2 kaart ging mee over en de Soundlbaster AWE32 ook. Maar ja... een SB-Live was toen hip dus die kwam er in.

Daarna is het snel gegaan, maar... het gevoel van je eigen eerste PC (of tweede) wil ik nog altijd weer evenaren. Dus ik ben weer opzoek gegaan naar een Slot A Athlon K7 classic, de Soundblaster AWE32 heb ik nooit weggedaan, net als de Soundlbaster Live.

Dat is ook het voordeel van retro; alles is gratis tot erg goedkoop. Alleen voor een Soundblaster AWE64 Gold betaal je wat meer.

Dus ja, retro blijft hip, retro blijft hot. Dat valt ook te zien aan de onderstaande fora op tweakers.

Show je retro game pc!

"Project Freeman"!

Misschien wordt het toch ook maar eens tijd voor een retro LAN, met alleen maar PC's uit een bepaalde tijd. Ik moet zeggen dat ik die tijd qua gamen ook leuker vond, toen kon je tenminste nog zelf servers opzetten. Unreal Tournament en Quake 3 waren geweldig en zijn dat nog steeds. Maar ook klassiekers zoals Age Of Empires, StarCraft en Warcraft waren super over LAN.

Retro gamen!

Door Chiel340 op vrijdag 28 december 2012 13:13 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 3.285

En zo zijn we aan het dubben, wat komt er in mijn retro game machine. Dan is het natuurlijk de vraag, hoe retro wil je gaan? Iedereen heeft toch een eigen visie op retro. :Y)

Mijn allereerste game ervaring was op de televisie middels een Acorn Electron. En het bijbehorende spel was Frogger (ook het enige spel wat we toen hadden). Dat was een leuke tijd, maar zover terug gaan wil ik niet :P

Dus ja, de herinnering hierna is de Philips 286 die mijn vader had gekocht. Ook dit was een leuke tijd (Golden Axe), maar nog steeds niet wat ik voor ogen heb...

En toen kwam de Dell 486 PC, deze werd voorzien van een heuse Creative Soundblaster 16 er ging met Wolfenstein 3D een wereld voor mij open!

Maar ook dit is nog te antiek voor mij!

Dus wat wil ik dan wel? Nou... mijn eerste eigen PC bestond destijds uit een Pentium 233MMX met een Diamond Monster 3D II 8MB kaart en een Creative Soundblaster AWE32. Ik droomde toen altijd van een SLI setup met een tweede Monster 3D II kaart, maar die waren gewoonweg niet te betalen (ik was toen 15...). Maar aangezien een Pentium 233MMX niet snel genoeg is om twee Voodoo 2's in SLI van data te voorzien wordt het wel iets snellers...

Dus wat gaat het nu worden?

Mijn retro game station gaat bestaan uit een:

- MS-6368 moederbord (MSI, Socket 370, 1x ISA, 3x PCI)
- 2x een Diamond Monster 3D II 12 MB in SLI
- Creative Soundblaster AWE 32 (heb ik nog steeds....).
- Intel Pentium III-S 1266 Mhz (Tualatin, Socket 370, 512Kb cache).
- Matrox Millenium II 12 MB PCI
- Windows 98SE & WinXP, dualboot.
- 2x 256 MB PC133 SD-Ram
- Fractal Design Core-1000
- DVD speler
- 160 GB HD Samsung Spinpoint IDE

En wat gaan we daar dan op spelen?

- GLQUake
- Quake II
- Half-Life (+ Opposing Force)
- Unreal GOLD
- Unreal Tournament
- Drakan - Order of the Flame
- Settlers II
- Tyrian
- Raptor
- DukeNukem3D
- SNES & Genesis emulatoren

Settlers II en Tyrian gaan voornamelijk omdat ze zo mooi gebruik maken van de Soundblaster AWE32. De rest omdat ze mooi werken met een Voodoo 2 setup. Ik ga zoiezo nog even op zoek naar 3Dfx only spellen of in ieder geval games die gebruik maken van Glide.

Verder nog suggesties wat ik hierop kan draaien?

Het leed dat autopech heet

Door Chiel340 op dinsdag 27 juli 2010 20:12 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 11.279

Tja... daar ga je dan. Een lekker eindje touren met je nieuwe bolide. Eerst een rondje Groningen, via omwegen even langs Eelde. Het idee was om de aankomende en vertrekkende vliegtuigen te bekijken. Altijd leuk en imposant! Sta je daar, blijkt het vliegtuig een ruim uur vertraging te hebben. Tweede punt, komt de politie nog even op je ramen kloppen dat je daar niet mag parkeren langs de kant van de weg... :9

Tja, als brave burger ga je dan maar weer op weg ;-) Gelukkig waren wij niet de enige die daar stonden, daardoor hebben we gelukkig ook geen boete gekregen.

Maar goed, pech genoeg, geen vliegtuig, politie. Maar het ergste moest nog komen :'(

Nog even onderweg een ijsje eten, doen we wel vaker in Eelde-Paterswolde. Deze keer dus ook, even de auto parkeren, ijsje eten en dan weer weg. Weg? Dan moet de auto natuurlijk wel starten. Hmmm, lampen aan laten staan? Check, niet het geval. Radio te lang aan gehad? Check ook niet het geval. Hmm, dan maar even de kap open. Iets te zien? Check, niks te zien. Nog maar een keer proberen dan... en weer niks. Geen leven meer.

Tja en daar sta je dan, auto twee week oud, gloednieuw en je kan niet meer voor of achteruit. Gelukkig bestaat er zoiets als Peugeot Assistance, deze helpen je wel voortreffelijk. Na een belletje met een Nederlands sprekende persoon met Frans accent zou er na een half uur iemand ons komen helpen. Zo gezegt zo gedaan, na 30 minuten kwam er ook iemand. Na veel speuren onder de kap, veel proberen te starten kreeg hij hem weer aan de praat (voor zolang als het duurt). Morgen maar gelijk met de garage bellen (was ook zijn advies). Het probleem is nog niet verholpen maar hij kon iig weer rijden.

Ben benieuwd of mijn vriendin morgen op haar werk kan komen. En als dat lukt, of ze dan ook weer thuis kan komen... |:(

Wordt vervolgt iig.

** Michiel Out **

Nog even een kleine update, zoals ook hieronder beschreven!

** Update **

@ iedereen.

Allereerst: De auto staat weer voor de deur. Na meerdere malen testen door verschillende monteurs op verschillende tijdstippen kregen zij de auto gelijk werkend... :/

Ten tweede: Hoe je het ook went of keert een Peugeot 107 is en blijft een Japanse auto... Toyota zwaait de scepter voor het maken van, Peugeot en Citroen regelen de inkoop van onderdelen. De motor zelf is van Daihatsu. En ja deze auto's hebben twee jaar terug ook last gehad van het gaspedaal. De nieuwe versie gelukkig niet.

De oplossing volgens de garage? Ze hebben mijn sleutel opnieuw aangemeld op de boordcomputer van de auto. Zelf heb ik bij de garage 6x mijn auto een start geven zonder problemen. Na een uurtje rijden, de auto langs de kant en weer opieuw starten zonder problemen.

De afspraak met de garage is nu dat zodra het probleem weer optreed ik hun kan bellen. Ze komen dan persoonlijk langs mijn huis om de auto uit te lezen en weer rijklaar te maken. Dat op zich vindt ik dan wel weer service! :Y)

Ten vierde, niet alles Peugeot's zijn per defenitie slecht. Mijn broer rijdt al 3 jaar lang in een Peugeot 206 (en hiervoor een lease 207) zonder problemen. Vroeger was het vast anders, maar tegenwoordig valt het wel mee.

To be continued iig! _/-\o_

Kerkklokken....

Door Chiel340 op donderdag 21 mei 2009 17:56 - Reacties (40)
Categorie: -, Views: 9.056

Wie kent het niet... elke zondagmorgen stipt om 09:15 uur de kerkklokken van de lokale gemeenschap.

Toen wij (mijn vriendin) en ik hier 4 jaar geleden kwamen wonen, hadden we nooit verwacht dat we zo'n (over)last van de nabij gelegen kerk(en) zouden hebben. We hadden misschien bij het zoeken van een huis eerst eens even beter moeten rondkijken, want er blijken er 4 om ons heen te staan. Je vindt er een gereformeerde, vrijgemaakte, mormonen en ik geloof een Jehova gemeenschap. Dat is allemaal prima, iedereen moet maar voor zichzelf uitmaken of hij of zij lid wil zijn van een (kerk)gemeenschap, maar daarvoor hoeft de buurt toch niet elke zondagochtend wakker te liggen?

In het begin viel het allemaal nog wel mee, er was 's ochtends een kerk, die om 09:15 uur precies 1 minuut lang zijn bellen ging luiden. Dit was met raam dicht nog te doen, je hoorde het even en voor je het wist was het weer voorbij. maar....

Ongeveer een dikke 2 maand geleden had de andere kerk kennelijk besloten dat het zo niet langer kon. Een van de twee moest en zou de grootste en luidste bel hebben. Zo gezegd zo gedaan, er verrees een gigantische zuil naast deze kerk van massief beton. Hierboven op een joekel van een bel en bellen maar! Om 09:15 begint de een voor een orkest van 5 minuten. Daarna volgt 1 minuut stilte en gaat bel nummer twee 5 minuten zijn gang.

Je kan er wel doof van worden.

Maar goed, normaal is dit alleen op zondag, maar het schijnt vandaag hemelvaart dag te zijn, en waar gaan alle kerkgangers dan heen? Juist.... en ook vanochtend was het feest.

Maar ach we moeten er maar aan wennen... want met een paar jaartjes gaan we toch wel verhuizen. Alleen maar hopen dat de kopers dan maar gelovig zijn en rond die tijd dus uit bed zijn ;-)